Boys Playing Soccer

La importància en la nutrició dels petits esportistes

És molt important una bona planificació en la dieta dels nens que realitzen esport, ja que els més petits necessiten més energia calòrica que els adults, és fonamental que no faltin els nutrients bàsics que formen una dieta saludable (les proteïnes, els carbohidrats, els minerals, les vitamines, els greixos, la fibra i l’aigua), per la qual cosa caldrà esforçar-se per donar una bona educació nutricional.
Tampoc tenim que obsessionar-nos, n’hi fer un màster en nutrició, bàsicament es tracta de basar-nos en aliments d’origen vegetal, com per exemple verdures, hortalisses, fruits secs, llegums, cereals integrals, fruita… i un menor consum de productes d’origen animal i carns processades, com també un consum mínim d’aliments processats (productes que han patit varis processos abans de ser consumits, és a dir que no estan en el seu estat enter), com per exemple la brioixeria, pastisseria, patates “xips”, snacks … Millor donar aliments enters i guardar aquests per a moments puntuals !!

El dia del partit, què convé menjar?

El primer que cal tenir present és que el nen ha d’arribar a la competició ben hidratat. A més de no oblidar la fruita, també cal beure aigua, amb més raó que un dia normal.
Abans del partit (dues o tres hores de distancia amb el joc), l’àpat ha de ser ric en en hidrats de carboni (arròs, pasta, patata …), poca quantitat de proteïna (carn, peix, ous, llegums…) i podem incloure una amanida o verdures en el plat.

Després de l’exercici cal reposar energia i aigua. En els primers 15 minuts, just després d’acabar el partit o la competició, beure aigua, i optar per fruita. Per el menjar, hidrats i proteïnes, hidratar-se bé amb aigua i no amb begudes ensucrades.

I per acabar dir que no serveix de res que el dia del partit es mengi bé i que, per contra, durant la resta de la setmana ho faci desastrosament , si no que es tracta de dur a terme cada dia una alimentació saludable !!

Nutricionista i Dietista
Sergi Mateo Batallé
Telèfon 603 544 546
Email sergi@icrek.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *